cara update VGA driver ryzen 5 2500u radeon vega 8 KE ADRENALINE 2019 WORK 100% acer aspire a315-41
22
December

By Adem Lewis / in , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , /


yesterday i’ve told in comments of recent video that i’ve found the way to update VGA driver for this laptop acer laptop a315-41 i was so happy at that time then i make instagram story about that *cheered so hype* the steps for this method is high risk so i hope you guys can see the step first before do it at least until the video is explaining the steps after that you can decide whether you want to follow the steps or not so dont do it first! see the step, then u can decide later step 1 : update to latest bios go to acer.com to download the latest bios go to support then drivers and manuals input the model number, for this laptop, type a315-41 so if you ask why we must update the bios first because we will update the VGA driver to latest one adrenaline 2019 like what i’ve used now search the lastest bios/firmware before download it, check your bios version first press windows button + R then type msinfo32 then check on BIOS version so,my bios now is V1.09 so we must update it to V1.11 (latest version) then download the latest bios go to support.amd.com to download the latest VGAdriver choose prosessors with graphics choose amd ryzen processors then choose amd 5 ryzen desktop choose AMD ryzen 5 2400G actually this is the driver for ryzen 5 desktop, but we will use it on our laptop which is ryzen 5 mobile at least its the same ryzen 5, but we will force install it to our laptop click submit and download for win 10 64bit then choose the lastest driver okay so we have finished the download here’s the bios and the radeon software now we will update the bios to do the BIOS update, your laptop must be on charge, DON’T JUST ON BATTERY because it will consume a lot of power, so its require to put your charger on FOLLOW ME ! Click ok, then wait it REMINDER! PLUG THE CHARGE ON ! BECAUSE ITS REQUIRE A LOT OF POWER AND IF YOUR LAPTOP IS SHUT DOWN OR TURN OFF AT THIS TIME, YOUR BIOS WILL BROKE HERE’S THE SOUND OF CPU after updating BIOS , your BIOS will back to default for example this fn button if i don’t press the fn button while pressin F5, it will took the projector screen so we will set the bios and make the fn button become function button, not the media button restart your laptop then tap F2 or delete to enter the BIOS settings check this out, the BIOS now is V1.11 to change the fn function, go to main, then change the function key behavior choose the function key so if we choose the function key, if we want to set the projector like before, we must press the fn button + F5 go to exit saving change, and it will restart your laptop now we will update the VGA driver go to device manager so what we will do now is called force update so we wont use the GUI radeon, but we will do it manually with device manager go to display adapters, right click, update driver, then follow me! if this is to fast for you, you can go back and pause before continuing to the next step, make sure you have run the radeon program that you have downloaded before and it will make a folder called “AMD” in your localdisk C: REMINDER! that program will extract the AMD folder and run the GUI, so STOP the GUI cz we will do it manually and now, go to that AMD folder then looking for 19.1.1 version go to packages, to drivers, and display then choose the U0337968 then ok then search the AMD Radeon Vega version of yours actually its contain a lot of AMD Drivers, just choose what u use on your laptop choose the bellow vega 8 graphics click next , then yes
and it will install the driver *SHOCKED*
ITS WORKED ! WE’RE SUCCESSFUL TO DO IT close it, and it will ask for restart SO THE STEP IS DONE, AND MAYBE U DONT NEED THIS SUBTITLE ANYMORE, SO.. HAVE A NICE DAY ^-^


100 thoughts on “cara update VGA driver ryzen 5 2500u radeon vega 8 KE ADRENALINE 2019 WORK 100% acer aspire a315-41

  1. Masalah pas mau buka amd radeon settingnya , kenapa gabisa dibuka ya bang ? Padahal udah ada pas klik kanan terus setiap ada icon nyempil itu dia sebentar muncul nanti abis itu ilang lagi , solusi bang . Terima kasih sebelumnya buat tutorial lu bang 🤜🤜

  2. Info yg bermanfaat.. Saya update juga uda berhasil bang.. Tap ini saat saya jalanin Adobe primer pro cc render/playback with open CL kok g aktif ya? 😭😭

  3. GUYS UPDATE TERBARU GUYS. PAGI INI DAPET NOTIF KALO UDAH KLUAR VERSI 19.2.3
    LEBIH SUPPORT BUAT AMD RYZEN MOBILE YANG DIPAKE DI LAPTOP
    KALO YANG DI VIDEO INI KAN KITA FORCE INSTALL PAKE DRIVER UNTUK RYZEN DESKTOP 😀 yaa moga aja si abis install yg lebih support bwt laptop, performanya jadi lebih naik gitu kan

    boleh dibaca dlu release note nya sbelum update ke versi terbaru yak, nih disini
    https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-19-2-3

    cara update nya liat dsini https://imgur.com/a/C3PLHkI
    yg mau liat hasilnya disini yak gw rekam, https://bit.ly/2EhU53B
    sorry gw taro facebook, gw rekam pake Re-Live, jujur aja abis di update driver jadi makin enak terutama jadi bsa record sambil maen

  4. Work bang. Gw sebelumnya main apex rata kiri cuma dapet 45 fps… Sekarang main di medium 55 – 60 fps top bang

  5. bang mau tanya, bedanya kalo kita upgrade amd adrenaline versi laptop sama dektop itu apa yah? Trus kalo tutorial ini versi dektsopnya, tapi saya updgrade versi laptopnya sama ga bang caranya?

  6. Bro mau tanya, itu adrenaline buat laptop udh ada. Di update adrenaline nya aja kah? Atau bios nya juga harus di update ke 19.1.3?

  7. Bang gw pake amd athlon 200ge pas restart setelah install adrenaline blank screen ya? Lalu masuk safe mode di uninstall driver graphic nya baru bisa jalan kaya semula lagi 😂😂 boleh minta solusinya bang?

  8. Innovatif Juga Tutornya , Btw Ternyata emang bener dugaan gua Procie AMD di Laptop Lenovo / Acer performanya di dibatasi buat biar Hemat Daya Drivernya juga udah di Konfigurasi Vendor, Cuma Laptop Asus / Hp aja yg Kaga makanye Performanya bisa Maksimal, Btw rekam Fps pake MSI afterburner jangan Pake Razer… Udah coba naikkin cTDP procie lu gan ? Biar makin joss 👍

  9. Bang mau nanya , ini skarang udah ada version 1.13 .

    Menurut lu mending tetep ikutin video ,download v.1.11
    atau download yang terbaru v.1.13

  10. Udh coba dan sukses, oya om kemarin pas download ada versi baru di atas adrenalin 2019, udh ada yg coba???

  11. Bang, laptop ane (a315-41) udh berhasil update driver, hasilnya sm kaya punya abang. Cuman waktu ane cek di cpu-z kok ryzennya cuma di 1.4-1.5ghz? Apa karena blm main game? Ini leptop baru ane beli td. Kalo ane liat di web cpu-z bisa dpt poin 1800an sdangkan ane dpt 900an

    mohon bantuannya🙏

  12. Gan apa perlu uninstall vga bawaan buat update amd adrenalinnya kyk di video sebelumnya ? Soalnya saya blom pernah coba , takutnya bentrok dengan drivernya

  13. GUA MALAH AMBIL 19.6.1 TANPA KE CARA LU BG YG DR DEVICE MANAGER,APA BENER GA NIH? TOLONG DI CEK BANG.MAKASIH

  14. Gan tadi gua habis instal eh ternyata salah instal dan akhirnya radeon setting gua gabisa dibuka di uninstal trus download lagi yg versi terbasru bisa kan gan ?

  15. 20:00 ngelag,itu setingan high? ,kalo gue posisi adrenaline 19.6.2 set medium lancar jaya smooth lagi. bahkan fornite pun set low dapet 60fps

  16. Makasih bang tutorialnya bermanfaat 🙏

    Btw, buat keluaran baru, biosnya udh update bang. Dan buat lebih mudah update vga nya. Tinggal uninstall yg ada lalu install yg baru.

  17. woe woeeee ! skarang kaga perlu ikutin step disini lagi oeee, ga perlu update BIOS
    ni langsung ke video yang ini aja, udah gw rangkum smua pertanyaan klean smua : https://youtu.be/yivz0rN0Tlo

    ngebahas soal tuning jg biar makin yahud laptopnya, trus jg ngomongin vRAM, TDP, banyak deh, langsung cek aja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *